Groepen
Kindvriendelijk
MuseOs is een natuurhistorisch museum over dierkunde en anatomie gespecialiseerd in schedels, skeletten en fossielen van gewervelde dieren.

MuseOs is een natuurhistorisch museum over dierkunde en anatomie gespecialiseerd in schedels, skeletten en fossielen van gewervelde dieren.

MuseOs - Natuurhistorisch Museum

MuseOs is een natuurhistorisch museum over dierkunde en anatomie gespecialiseerd in schedels, skeletten en fossielen van gewervelde dieren. MuseOs verdiept zich in de osteologie van alle vertebraten (gewervelde dieren) maar is vooral gespecialiseerd in de anatomie en evolutionaire fenomenen bij recente en pleistocene zoogdieren.

Heb je al eens een potvis boven je hoofd zien hangen? Wist je dat een olifant op de toppen van zijn tenen loopt? Enig ideen hoe een siamees kalf met twee koppen eruit ziet? Wist je dat het skelet van een muis uit meer botjes bestaat dan dat van een potvis? Dit en zoveel meer kom je te weten bij een bezoek aan het splinternieuwe museum Museos te Koksijde. In een drie verdiepingen tellend gebouw word je ondergedompeld in een wereld van natuurhistorische objecten die als kunstvoorwerpen elk hun eigen verhaal vertellen.

Momenteel worden ongeveer 675 objecten tentoongesteld.

MuseOs is het levenswerk van twee gepassioneerde biologen: Luc Tyteca en Leentje Vandenhoudt.