Beschermd momument
Erkend museum
Groepen
Kindvriendelijk
Museumpass
Rolstoelgebruiker
Musées de la Ville d’Eaux

Een volledig ruimte die gewijd is aan de uitzonderlijke geschiedenis van Spa. Pleziertjes, ambachtelijke kunst, paardcollecties, een rijke plek vol verrassingen !

Musée de la Ville d’Eaux

Spa is nu een gangbare naam, synoniem voor een wellnessruimte waar water een sleutelrol speelt. Waarom en hoe heeft dit kleine stadje, dat voor de 16e eeuw onbekend was, deze internationale reputatie verworven en kan het vandaag de dag aanspraak maken op het UNESCO-label? Het is een fascinerend verhaal! Door de chronologie te volgen, ontdekt u de plaatsen, gebeurtenissen en sleutelfiguren die de geschiedenis van Spa en haar succes hebben geschreven. 
Authentieke documenten, zeldzame objecten en video's zullen de reis naar de wieg van de moderne hydrotherapie verklaren. Mineraalwater, kansspelen, roemruchte spoelen en prachtige kuuroord-elementen komen samen om de vele bijzonderheden van deze geschiedenis op te roepen. Deze tekst betreft de permanente tentoonstelling "Spa Story". Een andere permanente tentoonstelling te zien in de oude stallen, het Paardenmuseum biedt bezoekers de kans om een ​​uitzonderlijk paardenracesverleden te ontdekken. De hippische activiteiten van Spa worden daar vertegenwoordigd door een groot aantal objecten.