Groepen
Kindvriendelijk
Museumpass
Museumshop
Rolstoelgebruiker
Van de Woestyne

De moedwillige blinde en de kreupele die een kindje wil leren lopen van Gustave Van de Woestyne - Mudel.

In Mudel, het voormalige Museum van Deinze en de Leiestreek – in een eigenzinnig strak en wit gebouw – kun je terecht voor een streekgebonden collectie van formaat. Je maakt er kennis met de kunstenaars die in het kunstdorp Sint-Martens-Latem en de bucolische Leiestreek woonden en/of werkten, van 1870 tot vandaag. Grote namen zijn o.m. Claus, De Saedeleer, Minne, Van den Abeele, Servaes, Permeke, Van den Berghe, Van de Woestyne, Leon en Gust De Smet, Raveel, De Keyser... Hun schilderijen, beelden en grafische werken bekijk je in alle rust in ruime zalen, terwijl je geniet van het zicht op een groene, weelderige tuin.
Je wordt in dit hedendaagse museum verrassend geconfronteerd met het verleden, in de afdeling Oudheidkunde. Men kan het zo gek niet bedenken of het staat er: volkskundige, archeologische en industriële voorwerpen die tonen hoe mensen in Deinze en omgeving leefden.
Het mudel herbergt 2 topstukken: Bietenoogst van Emile Claus en De moedwillige blinde en de kreupele die een kindje wil leren lopen van Gustave Van de Woestyne.

Tentoonstellingen