Beschermd momument
Bibliotheek
Groepen
Kindvriendelijk
Museumpass
Museumshop
Rolstoelgebruiker
Mode & Kantmuseum, vaste collectie, mantel, 1967

Mode & Kantmuseum, vaste collectie, mantel, 1967

Als je de Brusselse Grote Markt nadert, zie je het aan de toeristenwinkeltjes: kant en Brussel, dat heeft iets met elkaar. Dat is al sinds de 17de eeuw het geval, zoals je in dit museum met zijn prachtige en tere collectie kant – dat soms zelfs aan vorsten toebehoorde – ontdekt. Even indrukwekkend is de collectie kostuums, accessoires, modeprenten en andere documenten, ook al van de 17de eeuw tot op vandaag. Je ziet hier hoe burgers en ook kind-burgertjes zich kleedden. Dat het museum vier voorname huizen en een opslagplaats uit de 17de en 18de eeuw betrekt, maakt je tijdreis compleet.

De museumcollecties bestaan uit schenkingen van particulieren en aangekochte stukken. Voor de bewaring van textiel gelden strenge normen op het gebied van warmte, licht en vochtigheidsgraad waaraan de stukken worden blootgesteld. De collecties mogen daarom niet permanent worden tentoongesteld. Het Museum toont zijn collecties afwisselend in het kader van jaarlijkse expo's. 

Het museum is (op aanvraag) toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit (met uitzondering van de Fashion Room). Via een lift heeft u toegang tot de verdiepingen.

Tentoonstellingen