Groepen
Kindvriendelijk
Museumshop
Restaurant
Rolstoelgebruiker
Blotevoetenpad

Heb je altijd al willen weten hoe het voelt om op blote voeten in de vrije natuur rond te lopen? Kom dan het blotevoetenpad ontdekken en ervaar het ultieme gevoel van vrijheid. Lieteberg heeft de eer om je deze ervaring aan te bieden op het eerste blotevoetenpad van Vlaanderen. 

In het centrum, dat zich in een voormalige grindgroeve bevindt, treed je binnen in de wereld van bijen en insecten. De rijkdom aan kleuren en vormen is overweldigend. Je krijgt een overzicht van West-Europa’s kleinste inwoners, niet alleen dankzij de 1500 geprepareerde beestjes, maar ook aan de hand van levende dieren: inlandse bijen en hommels, maar ook spinnen, kakkerlakken en wandelende takken. Er zijn zelfs tropische schorpioenen. In de vlinderserre worden inheemse vlinders gekweekt.

De Lieteberg is één van de toegangspoorten tot het Nationaal "Park Hoge Kempen". In het nieuwe bezoekerscentrum werd het project "Fascinerende Microkosmos" gerealiseerd, een interactief museum dat je laat kennismaken de boeiende insectenwereld.

  • Insectenmuseum Entomopolis - Bijencentrum 

Neem een kijkje in Entomopolis en duik onder in de fascinerende wereld waar kriebelbeestjes heer en meester zijn. Ontdek welke praal en pracht schuilgaat in je eigen huis en tuin. Beleef de vlucht van een honingbij zoals nooit tevoren en ervaar de springkracht van een vlo in een wedstrijdje hoogspringen.

In het insectenmuseum leer je welke superkrachten insecten écht bezitten. Kom zien welke rol insecten spelen in ons dagelijks leven. Je zal versteld staan van wat de kriebelbeestjes allemaal voor ons doen. Jong, oud, groot of klein, in Entomopolis ben je nooit uitgekeken!

  • De Vlinderkoepel 

Laat je verbazen door de dansende pareltjes in de vlinderkoepel met Europese dagvlinders. In de overdekte bloemrijke tuin kun je zonnig weer genieten van de kleurrijke fladderaars die om je heen vliegen.

  • Blotevoetenpad 

Hang je schoenen aan de haak voor een wandeling doorheen water en modder. Voel met je zintuigen en je voeten de bijzondere prikkels van hout, stenen, boomsnippers, gras en leem op en gecontroleerd parcours van ongeveer 3 km. Klim en klauter over de talrijke heuvels en hellingen, wandel over de hangbrug en vind de weg terug door het labyrint. Geniet van een prachtig uitzicht over het Nationaal Park Hoge Kempen boven op de 18 meter hoge toren.

 

Het blotevoetenpad is niet geschikt voor kinderwagens (kunnen aan het onthaal achter gelaten worden) of rolstoelen. Honden niet toegelaten.