Audiogids
Beschermd momument
Bibliotheek
Gratis
Groepen
Kindvriendelijk
Museumshop
Restaurant
Rolstoelgebruiker
Landcommanderij Alden Biesen

De Landcommanderij Alden Biesen in Bilzen werd gebouwd door de Duitse ridderorde. Nu is dit kasteelcomplex een cultuurcentrum van de Vlaamse Overheid. Het kasteel is enkel te bezoeken met een rondleiding of tijdens een tentoonstelling.

Landcommanderij Alden Biesen

De Landcommanderij Alden Biesen in Bilzen werd gebouwd door de Duitse ridderorde. Nu is dit kasteelcomplex een cultuurcentrum van de Vlaamse Overheid. Als zodanig bouwde Alden Biesen niet alleen een historische en een Europese werking uit, maar is de Landcommanderij tevens een congrescentrum en een cultuurtoeristische trekpleister. Op die wijze wil ze bijdragen tot de uitwisseling van ideeën en tot de vorming van mensen met een zo ruim mogelijke horizont.

Bilzen Mysteries, een nachtelijk belevingsparcours in de sprookjesachtige Landcommanderij Alden Biesen, neemt je mee op een boeiend multimediaal avontuur. Met een tablet in de hand en een hoofdtelefoon op je oren reis je doorheen 800 jaar geschiedenis van de Duitse Orde. Jouw gids is de Heer van Biesen, de laatste eigenaar van het domein. Hij kent de site als zijn broekzak en onthult je één voor één alle geheimen van de Landcommanderij.

Toegang tot het domein, het Engels park en de Franse tuin is gratis. Voor sommige evenementen betaal je toegang om de site te betreden of zijn bepaalde delen van het domein niet toegankelijk. Je kan best vooraf de website bekijken om te zien of er een evenement is. Het kasteel is enkel te bezoeken met een rondleiding of tijdens een tentoonstelling.

Tentoonstellingen