Bibliotheek
Erkend museum
Groepen
Kindvriendelijk
Museumpass
Museumshop
Restaurant
Rolstoelgebruiker
Koers

In de zomer van 2018 heropende KOERS - Museum van de Wielersport – opgericht in 1998 – de deuren met een volledig nieuwe inrichting. Een interactieve rit door de geschiedenis van de fiets en het wielrennen. Je vindt er ook een geïntegreerd toeristisch onthaal met wielershop en een documentatiecentrum voor onderzoekers.

In de zomer van 2018 heropende KOERS - Museum van de Wielersport – opgericht in 1998 – de deuren met een volledig nieuwe inrichting. Een interactieve rit door de geschiedenis van de fiets en het wielrennen. Je vindt er ook een geïntegreerd toeristisch onthaal met wielershop en een documentatiecentrum voor onderzoekers. Na je bezoek kan je terecht in het KOERSkaffee. In de museumshop vind je wielergadgets, Petit-Flandrien-tshirts, KOERStenues, lectuur en wielerbiertjes.

Het naamlogo KOERS. Museum van de wielersport krijgt zowel gele, rode, blauwe als groene varianten. Niet toevallig de kleuren uit de regenboogtrui. Want Roeselare is de Hoofdstad der Wereldkampioenen. Benoni Beheyt (’63), de betreurde wereldkampioen Jean-Pierre Monseré (’70), tweevoudig wereldkampioen Freddy Maertens (’76 en ’81), en pistefenomeen Patrick Sercu zijn hier allemaal geboren of wonen in Roeselare.

Tentoonstellingen