Audiogids
Beschermd momument
Bibliotheek
Erkend museum
Groepen
Kindvriendelijk
Museumshop
Restaurant
Rolstoelgebruiker
Jacques-Louis David - De moord op Marat

Jacques-Louis David - De moord op Marat.  De dood van Marat is een neoklassiek schilderij van Jacques-Louis David, in 1793 geschilderd. Onderwerp is een moment uit de Franse Revolutie. Het geldt als zijn voornaamste werk en is tevens een van de opvallendste stukken uit de collectie van de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België te Brussel. Het is eveneens een sleutelwerk in de kunstgeschiedenis. Het is opmerkelijk dat dit werk in Brussel kan worden bekeken en niet in Parijs. 

De Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België (KMSKB) zijn een overkoepeling van de museale instellingen Old Masters Museum, het Modern Museum, het Wiertz Museum, het Meunier Museum, het Magritte Museum en het Fin-de-Siècle Museum. Met 20.000 werken van de vijftiende tot de eenentwintigste eeuw bewaren de zes musea de belangrijkste collectie aan beeldende kunsten van ons land. Het Old Masters Museum, het Modern Museum en het Fin-de-Siècle Museum zijn  gehuisvest in de Regentsschapstraat 3 te Brussel.

De collectie oude kunst van het KMSKB overspant de periode van de 15e tot de 18e eeuw: Vlaamse primitieven en werk van talrijke kunstenaars uit creatieve tijdperken zoals de Vlaamse renaissance en barok - Memling, Bosch, Bruegel, Rubens, Van Dyck, Jordaens, enz.
De verzameling moderne en hedendaagse kunst van de KMSKB bestrijkt de periode vanaf het einde van de 18e eeuw tot vandaag.
Het Fin-de-Siècle Museum brengt Brussel rond de eeuwwisseling in beeld als het culturele kruispunt van Europa. 

Wegens renovatiewerken zijn bepaalde zalen gewijd aan moderne en hedendaagse kunst tijdelijk ontoegankelijk. U kan aan de infobalie vragen naar het tijdelijke parcours moderne en hedendaagse kunst buiten deze zalen. 

Tentoonstellingen