Beschermd momument
Bibliotheek
Gratis
Groepen
Kindvriendelijk
Museumshop
Restaurant
ISELP

ISELP, het hoger instituut voor onderzoek naar plastische taal is gehuisvest in de oude stallingen van het Egmontpaleis. Het werd in 1970 opgericht door Gita Brys-Schatan. Er is een ruim aanbod van exposities van hedendaagse kunst, cursussen, colloquia, pedagogische activiteiten, een restaurant en een gespecialiseerde boekhandel. 

Vandaag is ISELP, dankzij een team van vijftien personen, een van de belangrijkste locaties gewijd aan hedendaagse kunst in Brussel.

Het instituut organiseert drie tentoonstellingen per jaar, kunstenaarsverblijven, lessen, conferenties en hedendaagse-kunstbemiddelingsprojecten.

ISELP beschikt nu over een nieuwe ontvangstruimte, die op 31 maart 2022 werd ingehuldigd ter gelegenheid van de opening van de tentoonstelling New Horizons in Painting. Deze houten constructie vormt de laatste fase van het project dat ter gelegenheid van de 50e verjaardag van het Instituut werd opgestart en dat werd toevertrouwd aan het multidisciplinaire team Denicolai & Provoost * Nord * OSP. Naast deze architectuur bestaat het uit een nieuw logo en een nieuw grafisch handvest, en ook een artistiek verhaal in verschillende hoofdstukken die het verhaal van deze overgang vertellen. Voortaan betreedt de bezoeker het Instituut niet meer via de Waterloolaan, maar via de mooie en weinig bekende Milaandoorgang, die langs het gebouw loopt en naar het Egmontpark leidt.

Tentoonstellingen