Groepen
Kindvriendelijk
Illusion Antwerpen

Voorgevel Illusion Antwerpen

Illusion Antwerpen is een interactief museum van verwondering. Met exposities die je zintuigen uitdagen, je geest verbijsteren of gewoon een pure magie lijken te zijn, is één ding zeker: je zult je ogen nauwelijks geloven als je ze zelf ervaart. In tegenstelling tot andere musea kun je bij Illusion Antwerpen jezelf onderdompelen in elk element door middel van aanraking, testen en zelfs foto's en video's maken die je realiteitszin tarten, waardoor je een stukje van de ervaring mee naar huis neemt. 

Het traject van een bezoek ligt door een buitengewoon herenhuis waarin elke kamer zijn eigen verrassingen verbergt. In de ene verwonder je je over de werking van een omgekeerde fontein die water… naar boven laat stromen, in de andere vermaak je je door over het plafond te lopen, over de muren te kruipen of zelfs zichtbaar te krimpen. Het concept zal je aanspreken : zowel nieuwsgierigen die zich altijd al hebben afgevraagd over de werking van de beroemdste optische illusies, als fans van originele foto's die graag poseren tussen zeer Instagrambare decoraties. Illusion Antwerpen presenteert een aantal voorwerpen en ervaringen die zelden gezien zijn. 

Bij Illusion Antwerpen is bijna alles interactief. Ondergedompeld in dit parallelle universum is het met name mogelijk om 3D-video's te bekijken zonder een bril te dragen. De uitleg van elke beleving wordt weergegeven op schermen in de taal van bezoeker en in de vorm van filmpjes. Het doel: iedereen interesseren en de sluier opheffen over de geheimen van de meest verbluffende optische illusies.