Bibliotheek
Groepen
Kindvriendelijk
Hheemkundig museum Rijkevorsel

In de kelderverdieping van het gemeentehuis vind je het Heemkundig Museum. In vier ruime zalen en gangen werd een stukje erfgoed ondergebracht.

Heemkundig Museum Rijkevorsel

In de kelderverdieping van het gemeentehuis vind je het Heemkundig Museum. In vier ruime zalen en gangen werd een stukje erfgoed ondergebracht. In de keldergangen ontdek je schoolplaten, foto’s van het Rijkevorselse verenigingsleven, oorlogsgebeuren, kleidabberswerktuigen, devotiematerialen,…

Je komt terecht in het schoolklasje. Vele schoolkinderen volgden hier reeds les over de school van vroeger en nu. Het klasje dateert van de tijd van oma en opa. Houten schoolbanken, leien, telraampjes, schoolbel, … Ook de werkkamer van de Heemkundige Kring bevindt zich hier. Bezoekers komen hier zoeken naar het verleden van hun voorouders.

Wie kent nog de klompenmaker, steenkapper, strodekker, gareelmaker, kuiper,… van vroeger?  Plots sta je midden in woonplaatsen anno 1900 en 1930, de dorpswinkel, de zaak van de haarkapper, het dokterskabinet. Rijkevorsel kent ook een rijk landbouwverleden. Al gehoord van een wanmolen, een wolfijzer, de boterteil, de vlaskam? 

Het museum wordt beheerd door de Heemkundige Kring.