Beschermd momument
Erkend museum
Groepen
Kindvriendelijk
Museumpass
Museumshop
Designmuseum Gent

Het museum toont een gevarieerde selectie van bijna 200 objecten van 1880 tot vandaag. De opstelling focust op de objecten zelf, als individuele vertellers van verhalen.

Het museum toont een gevarieerde selectie van bijna 200 objecten van 1880 tot vandaag. De opstelling focust op de objecten zelf, als individuele vertellers van verhalen. Verschillende betekenislagen doorheen de opstelling brengen collectiestukken met elkaar in verband en stellen zo de bezoeker in staat de objecten op verschillende manieren te bekijken en te ervaren.
Van de Velde, Horta: velen associëren deze groten met architectuur, maar nu noemen we hen ook ‘designers’. In dit museum vind je werk van hen, in een van de mooiste art nouveau-collecties van het land. Het museum bevindt zich in een prachtig 18de-eeuws ‘hotel’, dat je onderdompelt in de leefwereld van de Gentse burger. In 1992 kwam er een moderne vleugel bij.
De "oude" museumcollecties bevatten vooral 17de- en 18de-eeuws meubilair dat opgesteld staat in de stijlvolle interieurs van het Hotel de Coninck. Absoluut hoogtepunt is de nog originele eetkamer, waarin de houten kroonluchter, werk van de Gentse beeldhouwer J. F. Allaert, op zijn oorspronkelijke plaats hangt.

Het Design museum Gent bezit één van de mooiste art nouveau-collecties van het land.

Het billboard aan de zijgevel van Design Museum Gent in de Drabstraat is een doorlopend project van het Gentse grafisch collectief 019. Het functioneert als een alternatief tentoonstellingsplatform voor grafische ontwerpers. Elk ontwerp blijft 2 maanden hangen. 

Tentoonstellingen