Groepen
Kindvriendelijk
Museumshop
Kasteel van Trazegnies

Onder het gebinte uit de 16e eeuw en op een oppervlakte van ongeveer 450 m2 is een museum ingericht, met een verzameling van 3.000 werktuigen en voorwerpen die 33 oude en ambachtelijke beroepen evoqueren.

Château de Trazegnies

Het kasteel van Trazegnies is een kasteel uit de 11e eeuw, gelegen in Trazegnies in de provincie Henegouwen. De eerste steen werd gelegd door Gilles I van Trazegnies. Van deze versterkte woning zijn enkel de Romaanse kelders nog overgebleven. Na een brand in 1554 werd het kasteel herbouwd in de zestiende en de zeventiende eeuw. De gevel is in Lodewijk XIII stijl. De onderkant van het poorthuis is dertiende-eeuws.

Het kasteel is het historisch huis van de familie De Trazegnies. Aanvang negentiende eeuw verhuist de familie naar het Kasteel van Corroy-le-Château. Het landgoed werd in 1926 overgedragen ​​aan de staat.

Onder het gebinte uit de 16e eeuw en op een oppervlakte van ongeveer 450 m2 is een museum ingericht, met een verzameling van 3.000 werktuigen en voorwerpen die 33 oude en ambachtelijke beroepen evoqueren. Momenteel is het museum niet toegankelijk om veiligheidsredenen. In het kasteel hangen schilderijen tentoon van Jean Ransy, Roméo Dumoulin en Albert Mascaux, naast beelden en schilderijen van Charles Delporte. Tijdens het toeristische seizoen worden regelmatig thematentoonstellingen ingericht.