Audiogids
Groepen
Kindvriendelijk
Museumpass
Museumshop
Restaurant
Rolstoelgebruiker
Autoworld

Autoworld

Autoworld, het nationale automuseum, is gelegen in het hart van Brussel, ondergebracht in een prestigieus gebouw in het Jubelpark.  

Meer dan 300 voertuigen (auto's, vrachtwagens en motorfietsen) worden er permanent tentoongesteld. De bezoeker wordt er langs de fabelachtige geschiedenis van de auto van 1896 tot nu geleid, vanaf de oudste modellen uit een ver verleden tot hedendaagse auto's die ons een blik gunnen op de voertuigen van morgen en zelfs van later.

De collectie werd onlangs aangevuld met een groot aantal voertuigen uit de spannendste jaren van de autogeschiedenis sinds 1960. In een licht en luchtig decor kan het publiek de tentoongestelde auto's van dichtbij bewonderen.

Hier en daar werden themazones ingericht, waar voertuigen van de openbare diensten, auto's die ooit aan de Koninklijke Familie toebehoorden, microcars en modellen onder het thema Design Story en Sport & Competition worden tentoongesteld.

Centraal in het museum bevindt zich 'Belgium at Autoworld', een ruimte die volledig aan de bakermat en de geschiedenis van de Belgische auto-industrie tot op de dag van vandaag gewijd is.

In de 'Sport & Competition'-zone wordt een overzicht gegeven van de grote perioden in de geschiedenis van de autosport (rally en circuit) sinds 1906.

Tentoonstellingen