Groepen
Kindvriendelijk
Archeologische site en museum van Aubechies-Beloeil

Maak een reis van 5000 jaar terug in de tijd. Dit openluchtmuseum brengt het dagelijkse leven in beeld van de lokale bevolking aan de hand van diverse reconstructies.  De talrijke archeologische vondsten uit de streek liggen aan de basis van deze evocatie.

De bezoekers worden verwelkomd in de boerderijen van de eerste landbouwerstijd, in de woningen en werkplaatsen van de ambachtslui uit het metaaltijdperk, in een luxueuze Romeinse villa alsook in een antieke necropool die in een groene omgeving gelegen zijn. Op het einde van zijn bezoek ontdekt de reiziger een gereconstrueerde Gallo-Romeinse platbodemschuit. Alle reconstructies zijn voorzien van huisraad en meubilair die nauwkeurige kopieën zijn van de originele voorwerpen die gedurende de opgravingen werden gevonden.

Iedere zondagnamiddag tussen half april en half oktober geven ambachtslui in traditionele kledij demonstraties brons gieten, beenderbewerking, smeden, brood bakken, leerbewerking, vlechtwerk, Gallische en Romeinse kookkunst,…