De afgelopen 20 jaar heeft Kris Martin (°1972) een stevige internationale carrière uitgebouwd. Voor het eerst krijgt hij in ons land een retrospectieve. De tentoonstelling in het S.M.A.K. is perfect getimed tijdens het Van Eyck-jaar: Martin ging doorheen zijn oeuvre al meerdere keren in dialoog met Van Eyck.

Martins atelier bevindt zich in Wannegem-Lede, een dorp in Oost-Vlaanderen. “Ik ben hier vlakbij opgegroeid. Na twee decennia in de stad, verlangde ik terug naar mijn roots. Ik was het moe om tegen muren op te kijken. Hier is groen, en perspectief.” Zijn bescheiden studio naast de pastorij was achtereenvolgens een lijkenhuisje, een school en een B&B. In de omringende dorpen organiseert hij dit jaar voor de tweede keer de kunstroute Pass. Vijf jaar geleden nam aan de eerste editie een vijftigtal kunstenaars deel. “Dat doe ik voor het plezier. Het brengt kunstenaars samen op een unieke locatie en van de mensen uit de buurt kregen we heel fijne reacties.”

Dit artikel is beschikbaar voor abonnees

Een abonnement kost slechts €55 euro per jaar (leraren en studenten €51) en je ontvangt daarvoor 6 publicaties.

Reeds abonnee? Dan kan je hier inloggen.

Abonnement

Een abonnement kost slechts €55 euro per jaar (leraren en studenten €51) en u ontvangt daarvoor 6 publicaties.

Abonnement online

Lees alle artikels van OKV online en doorzoek de voorbije vijftig jaargangen voor slechts €27.

Abonnement + Museumpas

Wie een nieuwe Museumpas (€59) aanschaft samen met een OKV-abonnement (€55) betaalt slechts €110i.p.v. €114voor combi museumpas en abonnement.

Proefabonnement

Proef eens van OKV.
Voor €28 krijg je drie nummers toegestuurd.