Krijgt U er een punthoofd van?

Het brein

Het brein

Natuurlijk zult u wel een beetje moeten nadenken, maar ook - en vooral - rondlopen, voelen, aanraken, kijken? In totaal staan er ruim 70 experimenten en 12 multimediaterminals op u te wachten! De tentoonstelling is onderverdeeld in vier zones. De eerste zone, over de dierenhersenen, is uitgewerkt in samenwerking met het Muséum National d'Histoire Naturelle in Parijs (Nationaal Natuurhistorisch Museum). De volgende drie, over de menselijke hersenen, komen van het Experimentarium (in Denemarken).

Hebt u enig idee van het gewicht en de grootte van de hersenen van de mens? Nee? Dan krijgt u straks de kans echte mensenhersenen in uw handen te nemen! Maar, wees gerust, er zit een dun laagje siliconen rond. Om van de emotie te bekomen bieden wij u daarna een korte relaxatie aan. Tenzij u liever wat hersengymnastiek doet. Of een wedstrijdje tegen uw zenuwcellen. U ziet maar!

In de zone 'denkende hersenen' kunt u al uw verschillende vaardigheden testen: op de tast herkennen van voorwerpen, moeilijke vraagstukken oplossen, inktvlekken interpreteren, een reeks losse beelden zonder enig verband onthouden, ontdekken welk uw dominante oog is, pijn onderdrukken, uw zintuigen om de tuin leiden, uw algemene kennis testen, anekdotes vertellen.

Over een rechte lijn lopen, steppen of op een touwladder klimmen is helemaal niet zo moeilijk. En met een bril die alles wat uw twee ogen zien omkeert, of met een step waarbij geknoeid is met het stuur, of met een ladder die rond haar as draait bij het minste onevenwicht? Dan wordt het al heel wat minder vanzelfsprekend ! Uw hersenen zullen zich moeten aanpassen, vergeten wat ze hebben geleerd, en zelfs dan is het nog niet zeker dat het lukt.

Download hier de pdf

Het brein.pdf