De mode landt op 26 mei 2001 in Antwerpen en zal de stad ruim 4 maanden in haar greep houden. Curator Walter Van Beirendonck, toch één van de trendsetters van deze tijd, superviseert het gebeuren. Kern van het hele gebeuren vormt een pakket van vier tentoonstellingen.

Affiche Mode 2001

Affiche Mode 2001

​​​​​​​Radicals 

Aan de bocht van de Schelde, met een uniek zicht op de stad aan de stroom toont deze bevreemdende openluchttentoonstelling op 25 roterende billboards 75 'radicale' beelden van internationale ontwerpers. Een bezoek aan deze tentoonstelling brengt U meteen in het steeds hipper wordende oude havengebied, aan de rand van het historisch centrum. 

Mutilate? 

Mutilate? Stelt vanuit een etnisch-historisch perspectief het fenomeen 'mode' in vraag. Een reis door de geschiedenis van de kleding toont de meest waanzinnige, fascinerende en treffende 'silhouetten', details, accessoires en 'versieringen'.

Waarom wil de mens steeds opnieuw zijn uiterlijk aanpassen, veranderen, vervormen, verminken of vernieuwen met 'hulpmiddelen'? 

Mode 2001 Landed/Geland

Mode 2001 Landed/Geland

Emotions

'Wat was uw meest intense emotie op het vlak van mode?' Installaties visualiseren de getuigenissen van autoriteiten uit de mode-, film-, kunst- en designwereld

2 women 

Het MoMu, in het hart van de oude stad en van de modescene, zou zijn deuren openen met een tentoonstelling over twee vrouwen die door hun gedrevenheid en authenticiteit de modegeschiedenis van de 20ste eeuw hebben bepaald: Coco Chanel en Rei Kawabuko.

Maar omwille van vertraging bij de bouwwerken zal deze expo doorgaan in het voormalig Koninklijk Paleis op de Meir

Praktische informatie

Radicals - 26 mei tot 7 oktober 2001 - Antwerpen, Scheldekaaien nabij Het Eilandje, Open alle dagen van 10 tot 21 uur, Toegang gratis

Mutilate? - van 26 mei tot 28 augustus 2001 - Antwerpen, Museum voor hedendaagse kunst van Antwerpen (MUHKA)

Emotions - van 26 mei tot 7 oktober 2001 - Antwerpen, Voormalig militair hospitaal 

2 women - van 26 mei tot 7 oktober 2001 - Antwerpen, Modemuseum (MOMU), (modenatie)

Download hier de pdf

Mode 2001 Landed/Geland.pdf