Beschermd momument
Bibliotheek
Erkend museum
Groepen
Kindvriendelijk
Museumpass
Museumshop
Rolstoelgebruiker
O.L.V.-Kerk Museum binnenzicht

In het hoogkoor van de kerk sta je oog in oog met de rijk versierde praalgraven van de Bourgondische vorsten Maria van Bourgondië en haar vader Karel de Stoute.

Onze-Lieve-Vrouwekerk

De 115,5 meter hoge bakstenen toren van de Onze-Lieve-Vrouwekerk illustreert het vakmanschap van de Brugse bouwlieden. Dit is de op één na hoogste bakstenen toren ter wereld. Binnenin vind je een rijke kunstcollectie, met als absolute topstuk Michelangelo’s marmeren Madonna met kind, tal van schilderijen, 13de-eeuwse beschilderde grafkelders en de praalgraven van Maria van Bourgondië en Karel de Stoute.

In het hoogkoor van de kerk sta je oog in oog met de rijk versierde praalgraven van de Bourgondische vorsten Maria van Bourgondië en haar vader Karel de Stoute. Maria van Bourgondië verongelukte in 1482 op heel jonge leeftijd na een tragische val van haar paard. Begin 16e eeuw werd in de tombe ook het hart van haar zoon Filips de Schone bijgezet. Later volgde een zeer gelijkaardig grafmonument voor haar vader Karel de Stoute. De twee indrukwekkende koperen beelden geven realistisch weer hoe de vorsten er moeten hebben uitgezien. Voor de praalgraven zijn ook de middeleeuwse, beschilderde grafkelders te zien.

Wie de Onze-Lieve-Vrouwekerk wil bezoeken, kan er steeds gratis terecht. Wie ook het museale gedeelte met de ‘Madonna met Kind’ van Michelangelo en de praalgraven wil bezoeken, koopt eerst een ticket in het Museumpaviljoen