Bibliotheek
Erkend museum
Groepen
Kindvriendelijk
Museumpass
Museumshop
Permekemuseum

Het Permekemuseum fungeert vandaag als museale toonplek van het oeuvre van één van onze bekendste expressionisten maar daarnaast vormt het een ontmoetingsplek voor heel wat hedendaagse kunstenaars. In tijdelijke tentoonstellingen gaan ze een dialoog aan met Constant Permeke.

Permekemuseum

Iedere kunstliefhebber kent wel de krachtige figuren van de grootste Vlaamse expressionist Constant Permeke (1886-1952). Wie Permeke was én dat zijn kunst meer en veelzijdiger was dan de paar overbekende beelden, ontdek je in Jabbeke, in huis ‘De Vier Winden’ dat hij in 1929 zelf bouwde en waar hij tot aan zijn dood woonde. De unieke collectie telt meer dan 150 kunstwerken, waaronder 80 schilderijen. Je ziet hier nagenoeg het volledige sculpturale werk, naast tal van grote tekeningen. Persoonlijke documenten en voorwerpen voeren je binnen in de leefwereld van de kunstenaar. Ook de tuinen zijn gereconstrueerd.

Het blijft in de familie: het museum bezit ook werk van vader Henri Permeke en van Permekes schoonzoon Pierre Devos. De onthaalruimte werd in 1998 volledig herdacht en bemeubeld door Emiel Veranneman… neef van Constant Permeke.

Het Permekemuseum is een satelietmuseum van Mu.Zee in Oostende.