Bibliotheek
Groepen
Kindvriendelijk
Museumshop
Restaurant
Rolstoelgebruiker
Mudia

Mudia

Kunst Anders Beleven 

Redu geniet bekendheid als boekendorp maar valt sedert 2018 ook op door een alternatief privémuseum.

Reis samen met familie of vrienden door 7 eeuwen vol emoties in een volledig nieuwe museale attractie. Trouw aan zijn slogan « Kunst Anders Beleven », wil Mudia op een eenvoudige, aantrekkelijke en ludieke manier meer dan 300 originele kunstwerken (1000 m2 op 4 niveaus) tentoonstellen. De kleine Mudia in de audiogids stelt al haar vragen aan een gids die haar in eenvoudige taal alles uitlegt. 

Kom de Eenarmige Bandiet en de duurste meesterwerken ter wereld ontdekken, maak een impressionistisch schilderij met een stippelpistool, huiver voor het mysterie van het ei en poseer als model.

Deze ludieke en bijzonder originele attractie werd op 10 september in Redu geopend in een heringerichte voormalige pastorie uit de negentiende eeuw. Het Mudia Musée didactique de 1 art opgericht door een Belgische kunstliefhebber brengt in twintig zalen meer dan 300 werken samen van de hand van beroemde kunstenaars als Veronese, Brueghel, Rodin, Picasso, Magritte, Hergé, Franquin en Geluck. 

Schilderkunst, beeldhouwkunst, tekeningen, stripverhalen, foto's en film. Dankzij zijn totaal nieuwe interactieve uitrustingen neemt het museum de bezoeker terug mee in de tijd via een chronologische parcours waarbij kunstwerken met ludieke activiteiten gemixt worden. Door de talrijke interacties met de meesterwerken worden bij elke stap van het parcours de emoties en zintuigen van de bezoeker geprikkeld wat een intieme emotionele en poëtische band met de getoonde inhoud schept. Meer dan zeven eeuwen aan leuke ontdekkingen. 

Meer dan 60 leuke attracties wachten je op in elk van de 20 zalen. 

Bij het museum horen een delicatessenzaak en gastronomisch café waar je bieren en wijnen kan degusteren in een bibliotheek Het is tenslotte toch ook het boekendorp.