Groepen
Kindvriendelijk
V2 Groenplaats

Deze V2 kwam in vreedzamere omstandigheden naar Antwerpen en stond tentoon op de Groenplaats n.a.v. de SHAEF expositie, midden 1945

VZW Bunker & Vlieguig Archeo Antwerpen

De bunkers voor de staf van het Duitse 89ste Legerkorps, verantwoordelijk voor de verdediging van de Atlantikwall in België en Walcheren (NL), zijn nu beschermde monumenten die dienst doen als museum. Naast de Atlantikwall wordt ook aan de luchtoorlog en vooral V-Wapens aandacht geschonken, 3 zaken die bepalend waren in de geschiedenis van Antwerpen tijdens de Tweede Wereldoorlog. 

De luchtoorlog en vooral V-Wapens waren bepalend voor het lot van Antwerpen in 1944, in de nadagen van de Tweede Wereldoorlog. De uitgebreide verzameling onderdelen van V1 en V2 bommen toont de revolutionaire technologie achter de poging van de Duitsers om de stad en vooral haar cruciale bevoorradingshaven van de kaart te vegen. 

De commandobunker is een weekend per maand open voor het publiek . Bij speciale evenementen en rondleidingen op aanvraag zijn ook de gerestaureerde medische bunker en manschappenbunker toegankelijk.