Audiogids
Groepen
Kindvriendelijk
Museumshop
Restaurant
Belgian Chocolate Village

Belgian Chocolate Village

De Belgian Chocolate Village, gelegen in de nabijheid van de Basiliek van Koekelberg is één van Europa’s grootste museale ruimte gewijd aan chocolade.

Op 900m2 wil de Belgian Chocolate Village zich als gastvrije ontmoetingsplaats, maar ook als reflectie-, opvoedings- en herinneringsruimte profileren. Het scenografische parcours toont elke fase van de productie van chocolade, de gebruikswijzen, de geschiedenis, de heilzame effecten, de economie en de diversiteit. Het parcours prikkelt alle zintuigen van de bezoeker.

Een tropische serre in hartje Brussel

Een tropische serre in het museum reproduceert de teelt- en ontwikkelomstandigheden van cacaobomen. We vinden er ook banaanbomen, kurkuma en verschillende specerijen, accessoires van chocolade (peperboom, piment, vanilleplant, gember, …).

Een atelier, een boetiek en een degustatiesalon

In het moderne en goed uitgeruste chocoladeatelier dat deel uitmaakt van het museumparcours, kunnen geïnteresseerde ambachtelijke chocolatiers geregeld demonstraties, workshops en ‘chocoladeklassen’ organiseren.

Op de eerste verdieping worden in een degustatiesalon en een boetiek een ruim gamma chocoladeproducten evenals afgeleide producten uit heel België aangeboden en verkocht.