Elke zaterdag en zondag tussen 7 en 10 uur kiest Herwig Verhovert voor u de opvallendste tentoonstellingen en culturele manifestaties waar u de volgende dagen naartoe kan. Elke week is er ook een reportage over een vaste collectie van een museum.

Archeologisch Museum Brugge

Archeologisch Museum Brugge

Archeologisch Museum Brugge

Brugge heeft haar musea onder één koepel ondergebracht en onder één algemene naam: Brugge Museum. De objecten zullen in de toekomst logischer verdeeld worden over de verschillende gebouwen en de musea zullen ook samen één tijdsband vormen. Zij vertellen het verhaal vanaf de prehistorie tot vandaag.  Op 21 februari wordt een eerste afdeling geopend die afgestemd is op dat grote Brugge Museum-verhaal. Het gaat om een afdeling uit het Archeologisch Museum met als thema: het Brugge van vóór de middeleeuwen.

Zaterdag 21 februari wordt u al vroeg in het nieuwe museale gedeelte rondgeleid vanuit uw zetel in uw huiskamer of terwijl u nog in bed ligt. De volgende dag, zondag 22 februari, gaat Herwig Verhovert dieper in op de rest van de collectie.
Uitzending : zaterdag 21 en zondag 22 februari 2004.

Uit de collectie van het FotoMuseum Provincie Antwerpen: Edward Westan, Cabbage leaf

Uit de collectie van het FotoMuseum Provincie Antwerpen: Edward Westan, Cabbage leaf 

Fotomuseum Antwerpen

Op zaterdag 20 maart vindt de langverwachte heropening plaats van het FotoMuseum Provincie Antwerpen. Het is sinds 1986 ondergebracht in een oud pakhuis aan de Waalse Kaai. Het museum is twee jaar gesloten geweest, maar eind maart zal het de bezoekers opnieuw verwelkomen met een nieuwe museumopstelling en een nieuwe vleugel, een ontwerp van de Belgische architect Georges Baines.

De collectie van het Antwerps Fotomuseum is één van de belangrijkste van Europa, zowel wat foto's als wat foto-apparatuur betreft. Uitzending : zaterdag 20 maart.

Download hier de pdf

2004-01 Klara.pdf