abdij van Tongerlo

Sinds het midden van de 16de eeuw bezit de Abdij van Tongerlo een bijna exacte kopie van het door Leonardo Da Vinci geschilderde Laatste Avondmaal.

Een Da Vinci in de tuin?

Een Da Vinci-museum in België, geef toe, vanzelfsprekend is het allemaal niet. Wat alles nog wat verwarrender maakt is dat er zelfs helemaal geen werk van Da Vinci te zien is!  Na wat speurwerk op de website (gods wegen zijn nu ook elektronisch ondoorgrondelijk!) drong een bezoek zich dan ook op. Ik trok er op uit en bracht een namiddag in het klooster door. Voorwaar lang geleden! De prachtige abdij van Tongerlo is werkelijk een oase van rust en eens je het grote binnenplein oversteekt, waan je je even in een andere wereld. Hier is het Da Vincimuseum gevestigd, zowat het enige museum in ons land met slechts één kunstwerk erin.  Ik had me een groot doek voorgesteld in een refter. Uitgaande van de idee dat het onderwerp dan zou passen bij de dagelijkse maaltijden. De realiteit is enigszins anders. Je bent het museum nog niet binnen of je staat al meteen ... terug buiten! In de tuin! 

Dit artikel is beschikbaar voor abonnees

Een abonnement kost slechts €55 euro per jaar (leraren en studenten €51) en je ontvangt daarvoor 6 publicaties.

Reeds abonnee? Dan kan je hier inloggen.

Abonnement

Een abonnement kost slechts €55 euro per jaar (leraren en studenten €51) en u ontvangt daarvoor 6 publicaties.

Abonnement online

Lees alle artikels van OKV online en doorzoek de voorbije vijftig jaargangen voor slechts €27.

Abonnement + Museumpas

Wie een nieuwe Museumpas (€59) aanschaft samen met een OKV-abonnement (€55) betaalt slechts €110i.p.v. €114voor combi museumpas en abonnement.

Proefabonnement

Proef eens van OKV.
Voor €28 krijg je drie nummers toegestuurd.