Adat greenhouse: een schrijn vol wondere voortbrengselen, Bren Heymans

Adat greenhouse: een schrijn vol wondere voortbrengselen

Bren Heymans zal het misschien niet graag horen, dat ik hem voor een dromer hou.  Deze jonge kunstenaar is namelijk een pragmaticus en dat maakt zijn dromen net zo boeiend.

Ik bezoek Bren Heymans in zijn atelier op het HISK, voluit het Hoger Instituut voor Schone Kunsten te Antwerpen.  De campus van de school is gelegen aan de Lange Leemstraat, in de gebouwen van het vroeger militair hospitaal. Achter de kasteelachtige torens van een neogotisch poortgebouw ligt een stukje militaire industriële archeologie.

De mix van vergane glorie en ongestoord verval werkt niet deprimerend. Als het gras maar hoog genoeg tussen de kasseien groeit, hangt hier zelfs een rustgevende sfeer. Het complex herbergt bovendien tien­tallen ateliers van uiteenlopende afmetingen. Het programma van het HISK is inderdaad vrij eenvoudig. Het biedt jonge afgestu­deerde beeldende kunstenaars de kans om in een eigen atelier zelfstandig en in een professioneel klimaat hun werk te ontwik­kelen, los van vaste studieprogramma's, maar deskundig begeleid en gestimuleerd.

Dit artikel is beschikbaar voor abonnees

Een abonnement kost slechts €55 euro per jaar (leraren en studenten €51) en je ontvangt daarvoor 6 publicaties.

Reeds abonnee? Dan kan je hier inloggen.

Abonnement

Een abonnement kost slechts €55 euro per jaar (leraren en studenten €51) en u ontvangt daarvoor 6 publicaties.

Abonnement online

Lees alle artikels van OKV online en doorzoek de voorbije vijftig jaargangen voor slechts €27.

Abonnement + Museumpas

Wie een nieuwe Museumpas (€59) aanschaft samen met een OKV-abonnement (€55) betaalt slechts €110i.p.v. €114voor combi museumpas en abonnement.

Proefabonnement

Proef eens van OKV.
Voor €28 krijg je drie nummers toegestuurd.